Welkom

Finalist Noord Nederland B.V. is een software ontwikkeling bedrijf dat is opgericht in 1997 in Groningen, Nederland.

Ons bedrijf is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van het beheer van pathologie laboratorium processen.

Alle ontwikkelingen van Finalist Noord Nederland B.V. zijn altijd gebaseerd op het gebruik van bewezen technologie.

Wij zijn niet bang voor het gebruik van nieuwe technieken, maar hun betrouwbaarheid dient boven twijfel verheven te zijn. We nemen geen risico’s met de procesgang van onze klanten.

Symbiant Pathology Expert Centre ook over op de POEMA module

Per februari 2016 is ook de Pathologie van het Symbiant Pathology Expert Centre over POEMA (Pathologie Ontvangst En Materiaal Administratie). Hiermee is het Symbiant het tweede laboratorium van Nederland werkend met het LMS als één gehele applicatie die het complete laboratoriumproces voor zijn rekening neemt.

Deze secretaresse module binnen LMS bevat alle functionaliteiten voor de registratie/invoer van pathologie onderzoeken, vanaf de ontvangst van het materiaal tot en met het verzenden van de uitslag! Hiermee is LMS ook leidend in de verslaglegging.

Finalist wil de, bij het project betrokken, medewerkers van het Symbiant bedanken voor de prettige samenwerking!

Pathologendagen 2015

Ook dit jaar was Finalist vertegenwoordigd tijdens de pathologendagen op 22, 23 en 24 april 2015, te Zeist.

Cursus LMS systeembeheer – oktober 2015

Op dit moment zijn we druk bezig met het organiseren van een cursus LMS “systeembeheer” voor systeem-, applicatiebeheerders. Deze cursus zal plaatsvinden begin oktober 2015.

LMS Gebruikersdag 2015

Op dinsdag 12 mei 2015 werd de vierde bijeenkomst gehouden voor de LMS gebruikersgroep. Er waren in totaal 22 labs vertegenwoordigd. Ditmaal werd de gebruikersdag georganiseerd door Laboratorium Pathologie Oost Nederland, met als schitterende locatie het nieuwe lab van LabPON.

Deze gebruikersdag stond in het teken van de doorontwikkeling van LMS. Welke wensen vanuit de labs leven er en in hoeverre kunnen deze opgenomen worden in de doorontwikkeling. Ook de algemene vragen / verzoeken / opmerkingen / aanvullingen kwamen aan bod.

Er waren “gast” presentaties van het LabPON en Philips over respectievelijk POEMA en integratie digitale pathologie IMS (Image Management System) in het LMS.   

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en inbreng!

En uiteraard LabPON voor de gastvrijheid en organisatie van de gebruikersdag.  

LabPON maakt als eerste de sprong naar POEMA!

Per januari 2015 is in het Laboratorium Pathologie Oost Nederland (LabPON) in Hengelo de eerste POEMA (Pathologie Ontvangst En Materiaal Administratie) module in productie gegaan.

Poema is een nieuwe secretaresse module binnen LMS die alle functionaliteiten bevat voor de registratie/invoer van pathologie onderzoeken.  Dit gaat van de ontvangst van het materiaal tot en met het verzenden van de uitslag! Hiermee is LMS ook leidend in de verslaglegging.

Met deze extra module in LMS is LMS één gehele applicatie die het complete laboratorium proces voor zijn rekening neemt.

Voor deze implementatie hebben zowel LabPON als Finalist veel werk verricht! Voorbereidingen, aanpassingen, de uiteindelijke “oplevering” en dergelijke!

Finalist wil LabPON nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking! Dit heeft zeker ook bijgedragen aan een succesvolle eerste implementatie van POEMA!

 Applicatiebeheerder LabPON:

  • de samenwerking tussen Finalist en ons Lab vond ik er eentje uit de boeken, het is een schoolvoorbeeld van hoe je dit soort trajecten zou moeten uitvoeren!

LMS Gebruikersgroep

De LMS Gebruikersgroep is opgericht. Op 13 mei 2014 zal de derde bijeenkomst gehouden worden in het Antonius ziekenhuis te Nieuwegein.

Het doel van de gebruikersgroep is o.a. zodat alle gebruikers met elkaar in contact kunnen komen om ideeën op te doen over het werken met LMS en welke nieuwe functionaliteit gewenst is, daarnaast zullen er informatieve presentaties gegeven worden over nieuwe ontwikkelingen en zal Finalist van de gelegenheid gebruik maken belangrijke wijzigingen in LMS te bespreken.